Rabu, 15 September 2021

Puisi Sunda Banten | Asep Syaeful Bahri | Sapasang Biwir Beureum | Sajak Tembang Kembang Teh Mayang | Sebab Tue Aya Kopi Poe Ieu

 

 Puisi Sunda Banten Asep Syaeful Bahri




Sapasang Biwir Beureum

:MS


Onggal poe biasana sia nitipkeun sapasang biwir beureumnu 

goyang di tonggong leungeun aing.


Teluknaga, 2014




Sajak Tembang Kembang Teh Mayang


Ieu tembang kembang –meunang ilu meunang heunteu

Ieu kembang tembang –meunang ilu meunang heunteu

Ieulah tembang hey hey –eujeung teh Mayang

               nu leuwih-leuwih peuleum

               nyieun godok kembang

Ieulah kembang gandul –meunang teh Mayang

               nu dihook-hook

               mun teu beuki


Eh kembang gandul –teri

         nyieun poho sorangan

Eh kembang gandul –teri

         Dihakan hayang-hayang deui


Kuningan-Jabar, 2017




Sebab Teu Aya Kopi Poe Ieu


Obrolan pait

Lagulagu pait

Senyuman pait

Pagawean pait


Babaturan pait

Dengungan pait

Deudeuleuan pait

Leuleumpangan pait


Tengerang, 2018




___

Biodata Penulis

Asep Syaeful Bahri, lahir di Tangerang, 8 April 1989. Kini ia seorang guru di SMK Buddhi Tangerang yang selalu minta ridha istri untuk terus menyair.




Kirim karyamu ke

redaksingewiyak@gmail.com hu