Rabu, 20 Oktober 2021

Puisi Sunda Mang Eful | Pamenta Pamajikan ka Salaki nu keur Rungsing | Ngudag Simeut | Pabeulit Hutang

 Puisi Sunda Mang Eful




Pamenta Pamajikan ka Salaki 

nu keur Rungsing


Aing teu hayang mobil

teu hayang imah gedong 

jeung emas nu ranggem

Aing ngan hayang diajak kaluar numpak motor 

neule kelap-kelip lampu di jalan.




Ngudag Simeut


Gadebag

Gadebug

Gadebag

Gadebug 

Gobon diuudag di sawah bari hahujanan


Pluk

Plok

Badungkluk diteuplok di tengah galeungan




Pabeulit Hutang


Kadieu kaditu hararese jasa

Haramjadah!





__

Penulis

Mang Eful 

Ngaran lengkapna Asep Syaeful Bahri, kuari keur sibuk ngahadeuan mobil truk oleng kayu nu Isam ambeh ulah oelng deui. Jasa ngahadeuan truk oleng kayu bisa ditelepon ka nomor ieu 08567189363.






Kirim naskah ke

redaksingewiyak@gmail.com